vrijdag 26 november 2010

Eerste hulp bij misbaksels 1

Je kent het wel, je slaat enthousiast aan het bakken en voordat je het weet, gaat het mis. Hier een aantal eerste hulp tips bij deze ongelukjes.

1.Goudbruine koekjes

Vraag je je steeds af hoe je heerlijke goudbruine koekjes maakt? Door een theelepel suiker toe te voegen aan je droge meel. De suiker karameliseert en geeftje koekjes een prachtige lichtbruine gloed.

2. De cake zit vast in je bakblik

Wat doe je als je een heerlijke cake hebt gebakken, en deze om wat voor reden dan ook niet wil loskomen uit je bakblik? Ten eerste: niet in paniek raken. Ten tweede: de bodem en de zijkanten van je bakblik verwarmen. Hierdoor smelten de vetten en de suikers tussen de cake en het blik en komt je cake binnen no time uit het blik. Je kunt dit doen door een kom, of een grote bak met kokend water te vullen en daar je cakeblik in te leggen. Na een minuut of 5 komt je cake zonder moete zo het blik uit glijden

3. Cake horizontaal snijden

Wil je je cake vullen en heb je geen mes of cakezaag bij de hand? Met een stukje (smaakloos) flosdraad krijg je hetzelfde resultaat. Maak een lus om de cake, op de gewenste hoogte. Kruis de twee uiteinden van het draad en trek ze langzaam maar zeker uit elkaar, en voila, je cake is nu horizontaal in tweeen gedeeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten